Home / Recept / Mini pizza’s met pesto

Mini pizza’s met pesto

Bijgerecht Pizza

Wil jij een lekker hapje op tafel zetten tijdens een borrel? Dan zijn deze mini pizzaatjes van de Big Green Egg ideaal! Heerlijk voor tijdens de wedstrijd om jezelf en je gasten in de watten te leggen. Je hoeft ze maar kort op je kamado te bakken en ze zijn door het kleine formaat heel makkelijk uit de hand te eten. Ben je niet zo’n voetbalfan? Ze zijn uiteraard voor elke gelegenheid geschikt. Combineer het met lekkere andere hapjes en een drankje.

15 personen
200 °C
55 min voorbereidingstijd
20 min bereidingstijd
Mini pizza’s met pesto

Deeg

  • 3,5 g gedroogde gist
  • ½ tl suiker
  • 150 ml lauwwarm water
  • 250 g bloem, plus extra om te bestuiven
  • ½ tl zout
  • 2 el olijfolie

Pesto

  • 1 bos basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 g pijnboompitten
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 ml olijfolie

Topping

  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rolletje geitenkaas van 200 g
  • 2 el pijnboompitten

Voorbereiding

  • Roer voor het deeg de gist en de suiker door 50 milliliter van het lauwwarme water. Meng de bloem en het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  • Schenk het gistmengsel in het kuiltje en meng dit door de bloem. Schenk de rest van het lauwwarme water en de olijfolie erbij en kneed tot een soepel en elastisch deeg.
  • Vorm een bal van het deeg en leg het deeg in de kom. Dek deze af met een schone, vochtige theedoek en laat het deeg ca. 45 minuten rijzen. Steek intussen de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met het rooster, tot een temperatuur van 200 °C.
  • Pluk intussen voor de pesto de blaadjes van de basilicum. Pel de knoflook en snijd de teentjes in grove stukken. Maal de knoflook, de pijnboompitten en de geraspte Parmezaanse kaas in een keukenmachine fijn. Voeg de basilicumblaadjes toe en maal deze ook fijn. Roer de olijfolie erdoor en breng de pesto op smaak met peper en zout.
  • Leg voor de topping de puntpaprika op het rooster. Sluit de deksel van de EGG en laat de paprika ca. 15 minuten poffen tot de schil geblakerd is; keer de paprika tijdens het poffen af en toe.
  • Haal de paprika uit de EGG en laat in een dichte plasticzak, of in een schaaltje afgedekt met plastic, afkoelen.

Bereiding

  • Verwijder het rooster en plaats de convEGGtor. Leg het rooster terug en plaats hier de Baking Stone op. Breng de temperatuur van de EGG naar 250 °C.
  • Verwijder het vel, de steeltjes en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • Rol de deegbol op een met bloem bestoven werkblad uit tot ongeveer 4 millimeter dik. Steek met een ronde steker (Ø 6 cm) ca. 15 rondjes uit het deeg. Bestrijk het middelste gedeelte van elk deegrondje met een theelepel pesto. Snijd de geitenkaas in ca. 15 plakjes (afhankelijk van hoeveel deegrondjes je hebt uitgestoken) van ca. 5 millimeter dik. Leg op elke deegbodem een plakje geitenkaas en een reepje gepofte paprika en bestrooi met de pijnboompitten.
  • Leg de mini pizza’s op de Baking Stone. Sluit de deksel van de EGG en bak de pizza’s in ca. 4 minuten gaar en krokant.