Home / Recept / Met brie gevulde appelbommetjes

Met brie gevulde appelbommetjes

Fruit Nagerecht

Appel en brie zijn een match made in heaven. Door de brie in dit dessert in de vulling te verwerken en de appeltjes met spek te omwikkelen maak je een heel spannend en verrassend nagerecht op je Big Green EGG. Moeilijk is het niet, want na het vullen hoef je de appels alleen nog maar op je kamado te bakken.

4 personen
180 ℃
35 min voorbereidingstijd
50 min bereidingstijd
Met brie gevulde appelbommetjes

Ingrediënten voor de appels

  • 4 kleine Jonagold of Elstar appeltjes
  • 8 langwerpige plakjes ontbijtspek
  • 1 el zachte roomboter
  • 100 ml barbecuesaus
  • 4 topjes tijm
  • 4 topjes rozemarijn

Ingrediënten voor de vulling

  • 50 g roomboter
  • 25 g pijnboompitten
  • 25 g ongezouten blanke amandelen
  • 25 g ongezouten cashewnoten
  • 25 g ongezouten blanke hazelnoten
  • 15 g panko
  • 2 el boerenbrie

Voorbereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de convEGGtor en de Stainless Steel Grid tot een temperatuur van 180 °C. Verwarm intussen voor de vulling de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur totdat deze mooi bruin is. Laat de pan met de boter afkoelen in een bak met koud water.
  • Plaats de Cast Iron Skillet Small op het rooster. Voeg de pijnboompitten en de noten toe en rooster ze in ca. 5 minuten goudbruin; schep ze tijdens het roosteren af en toe om en sluit na elke handeling de deksel van de EGG. Laat de pijnboompitten en de noten afkoelen en hak ze fijn. Meng alle ingrediënten voor de vulling.
  • Schil de appeltjes en steek de klokhuizen eruit. Vul de appeltjes met de vulling en wikkel horizontaal om elk appeltje iets overlappend 2 plakjes ontbijtspek zodat de zijkanten bedekt zijn. Steek met cocktailprikkers vast.

Bereiding

  • Vet de skillet in met de boter en zet de appeltjes erin. Bestrijk ze met wat van de barbecuesaus.
  • Zet de skillet in de EGG en bak de appeltjes 30-40 minuten totdat ze zacht zijn; bestrijk ze tijdens het bakken regelmatig met de barbecuesaus -saus. Zorg ervoor dat je wat saus overhoudt voor de bordpresentatie.
  • Haal de appelbommetjes uit de EGG en laat ze iets afkoelen. Maak intussen met behulp van een kwast op elk bord een streep van de barbecuesaus. Zet op elk bord een appelbommetje en steek in de vulling van elk appeltje een topje tijm en rozemarijn