Home / Recept / Lamsbout met kruidenkorst met papillotte van groenten

Lamsbout met kruidenkorst met papillotte van groenten

Hoofdgerecht Vlees
8 personen
180 ℃
45 min voorbereidingstijd
50 min bereidingstijd
Lamsbout met kruidenkorst met papillotte van groenten

Ingrediënten lamsbout

  • 1 lamsbout zonder been à 2 kg
  • 2 grote teentjes knoflook
  • 10 takjes peterselie
  • 400 g crème fraîche
  • 100 g panko (grof paneermeel)

Ingrediënten papillotte

  • 100 g verse of 20 g gedroogde morilles
  • 200 g snijbonen
  • 300 g krieltjes met schil
  • 300 g tuinbonen (met peul)
  • 300 g doperwten (met peul)
  • 30 g boter

Voorbereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en breng met de Cast Iron Grid naar een temperatuur van 180 °C.
  • Bestrooi de lamsbout met peper en zout, ook de holte waar het been heeft gezeten.
  • Pel de knoflook en hak deze fijn.
  • Pluk blaadjes van de peterselie en hak fijn.
  • Meng de knoflook en peterselie met de crème fraîche en de panko.
  • Bestrijk de bovenkant van het lamsvlees met een gelijkmatige laagje van het crème fraîche mengsel.
  • Haal de snijbonen af en snijd ze in reepjes.
  • Was de krieltjes.
  • Kook de snijbonen en de krieltjes in aparte pannen in licht gezouten water beetgaar en giet af.
  • Snijd intussen de verse morilles in de lengte doormidden en was ze in lauw, licht gezouten water.
  • Laat ze op een schone theedoek drogen.
  • Gebruik je gedroogde morilles?
  • Laat ze dan 30 minuten in warm water wellen, giet af en snijd de morilles in kleine stukjes.
  • Laat koud water in de pan met snijbonen lopen en giet opnieuw af.
  • Laat de krieltjes afkoelen en snijd ze doormidden.
  • Dop de tuinbonen en de doperwten.
  • Leg 2 flinke vellen bakpapier op het werkblad en verdeel de krieltjes, snijbonen, tuinbonen, doperwtjes en morilles over het bakpapier.
  • Zorg dat de groenten in het midden liggen.
  • Snijd de boter in kleine blokjes en verdeel over de groenten.
  • Besprenkel met zout en vouw de vellen goed dicht.

Bereiding

  • Leg de lamsbout op de vleeskant op het rooster van de Big Green Egg.
  • Sluit de deksel en gril enkele minuten totdat het vlees mooi gekleurd is.
  • Neem de lamsbout van het Cast Iron Grid, til het rooster met de Cast Iron Grid Lifter uit de Big Green Egg.
  • Plaats de convEGGtor met hierop de Rectangular Drip Pan.
  • Leg het Cast Iron Grid en de lamsbout terug en sluit de deksel van de Big Green Egg.
  • Breng de Big Green Egg naar een temperatuur van 150 °C en laat circa 1½ uur garen tot de lamsbout een kerntemperatuur heeft van 54 °C.
  • Controleer de kerntemperatuur met de Instant Read Digital Thermometer of de Dual Probe Remote Thermometer.
  • Neem de lamsbout van het rooster als de kerntemperatuur van 54 °C is bereikt.
  • Leg de groentepakketjes op het Cast Iron Grid en sluit de deksel van de Big Green Egg.
  • Laat de groentepakketjes circa 10 minuten garen terwijl het vlees rust.
  • Snijd de lamsbout in mooie plakken en verdeel met de groenten uit de pakketjes over de borden.