Skip to contentIngrediënten lamsbout
- 1 lamsbout zonder been à 2 kg
- 2 grote teentjes knoflook
- 10 takjes peterselie
- 400 g crème fraîche
- 100 g panko (grof paneermeel)
Ingrediënten papillotte
- 100 g verse of 20 g gedroogde morilles
- 200 g snijbonen
- 300 g krieltjes met schil
- 300 g tuinbonen (met peul)
- 300 g doperwten (met peul)
- 30 g boter
Voorbereiding
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en breng met de Cast Iron Grid naar een temperatuur van 180 °C.
- Bestrooi de lamsbout met peper en zout, ook de holte waar het been heeft gezeten.
- Pel de knoflook en hak deze fijn.
- Pluk blaadjes van de peterselie en hak fijn.
- Meng de knoflook en peterselie met de crème fraîche en de panko.
- Bestrijk de bovenkant van het lamsvlees met een gelijkmatige laagje van het crème fraîche mengsel.
- Haal de snijbonen af en snijd ze in reepjes.
- Was de krieltjes.
- Kook de snijbonen en de krieltjes in aparte pannen in licht gezouten water beetgaar en giet af.
- Snijd intussen de verse morilles in de lengte doormidden en was ze in lauw, licht gezouten water.
- Laat ze op een schone theedoek drogen.
- Gebruik je gedroogde morilles?
- Laat ze dan 30 minuten in warm water wellen, giet af en snijd de morilles in kleine stukjes.
- Laat koud water in de pan met snijbonen lopen en giet opnieuw af.
- Laat de krieltjes afkoelen en snijd ze doormidden.
- Dop de tuinbonen en de doperwten.
- Leg 2 flinke vellen bakpapier op het werkblad en verdeel de krieltjes, snijbonen, tuinbonen, doperwtjes en morilles over het bakpapier.
- Zorg dat de groenten in het midden liggen.
- Snijd de boter in kleine blokjes en verdeel over de groenten.
- Besprenkel met zout en vouw de vellen goed dicht.
Bereiding
- Leg de lamsbout op de vleeskant op het rooster van de Big Green Egg.
- Sluit de deksel en gril enkele minuten totdat het vlees mooi gekleurd is.
- Neem de lamsbout van het Cast Iron Grid, til het rooster met de Cast Iron Grid Lifter uit de Big Green Egg.
- Plaats de convEGGtor met hierop de Rectangular Drip Pan.
- Leg het Cast Iron Grid en de lamsbout terug en sluit de deksel van de Big Green Egg.
- Breng de Big Green Egg naar een temperatuur van 150 °C en laat circa 1½ uur garen tot de lamsbout een kerntemperatuur heeft van 54 °C.
- Controleer de kerntemperatuur met de Instant Read Digital Thermometer of de Dual Probe Remote Thermometer.
- Neem de lamsbout van het rooster als de kerntemperatuur van 54 °C is bereikt.
- Leg de groentepakketjes op het Cast Iron Grid en sluit de deksel van de Big Green Egg.
- Laat de groentepakketjes circa 10 minuten garen terwijl het vlees rust.
- Snijd de lamsbout in mooie plakken en verdeel met de groenten uit de pakketjes over de borden.
Gebruikte Big green egg accessoires