Home / Recept / In gerookte boter gegaarde kreeft

In gerookte boter gegaarde kreeft

Hoofdgerecht Schaal-/Schelpdieren
2 personen
110 ℃
30 min voorbereidingstijd
25 min bereidingstijd
In gerookte boter gegaarde kreeft

Ingrediënten

  • 2 kreeften
  • 1 kg boter

Voorbereiding

  • Leg de convEGGtor, de Round Drip Pan en de thermische BBQ handschoen klaar voor gebruik.
  • Week een handje Apple Wood Chips in water.
  • Schuif de luchtregelaar onderaan de keramische basis van de Big Green helemaal open en verdeel drie aanmaakblokjes over de houtskool.
  • Steek deze aan en laat de deksel van de Big Green Egg 10-12 minuten open staan.
  • Haal intussen het vlees voorzichtig uit de kreeft zodat het vlees heel blijft.
  • Spoel het vlees onder de kraan voorzichtig schoon en dep deze daarna droog.

Bereiding

  • Plaats de convEGGtor en leg het rooster in de Big Green Egg
  • Strooi de geweekte rooksnippers over de gloeiende houtskool.
  • Leg de boter in de Round Drip Pan
  • Plaats deze op het rooster en sluit de deksel van de Big Green Egg.
  • Breng de Green Egg naar een temperatuur van 110 °C.
  • Rook de boter in ongeveer 15 minuten.
  • Roer terwijl de boter smelt en wordt gerookt regelmatig door en sluit steeds weer het deksel van de Big Green Egg.
  • Leg nu het kreeftvlees in de gerookte boter en sluit het deksel.
  • Laat het kreeftvlees 6 tot 8 minuten garen op 110 °C
  • Neem de ronde druippan uit de Big Green Egg.
  • Neem de kreeft uit de boter en serveer met groenten naar keuze, zoals pastinaak en krieltjes, en bijvoorbeeld chilimayonaise.