Skip to contentIngrediënten
- 4 Noordzee sliptongetjes
- 250 g ongezouten boter
Voorbereiding
- Week een handje Cherry Wood houtsnippers ongeveer 15 minuten in koud water.
- Steek de Big Green Egg aan en verdeel de geweekte Cherry Wood Chips over het houtskool.
- Plaats de conveggtor en het Stainless Steel Grid.
- Doe de boter in de Round Drip Pan.
- Wacht tot de Big Green Egg op 190º C is verwarmd.
- Plaats daarna de Round Drip Pan met de boter in het midden van het rooster.
- Sluit het deksel en rook de boter 8 minuten (roer halverwege de bereidingstijd eenmaal door).
Bereiding
- Neem de Drip Pan uit de EGG en leg de sliptongetjes in de gesmolten, gerookte boter.
- Zorg ervoor dat de sliptongetjes helemaal onder staan zodat ze in de boter garen.
- Neem de gegaarde sliptongen na 10-12 minuten uit de boter.
- Fileer de sliptongen door voorzichtig met een theelepel het bovenste visvlees vanaf de ruggengraat los te maken.
- Breng op smaak met peper en zout en serveer direct.
Gebruikte Big green egg accessoires