Geroosterde Makreel
Hoofdgerecht
Vis
Voorgerecht
Bereid jij wel eens gerookte makreel in je Big Green Egg? Probeer dan zeker deze verrukkelijke geroosterde makreel in je kamado te maken. Het recept is simpel en snel, en de smaak is buitengewoon lekker. Het is een heerlijk en gezond gerecht dat geschikt is voor een drukke doordeweekse dag, maar ook voor een ontspannen zondag.

Makreel
- 3 rauwe makrelen
- ½ bol verse knoflook
- ½ biologische citroen
- 1 el olijfolie
- 3 takjes tijm
- 3 takjes rozemarijn
Voorbereiding
- Om te beginnen, steek de houtskool aan in de Big Green Egg en verwarm de convEGGtor en de Stainless Steel Grid tot een temperatuur van 200°C.
- Vervolgens, snijd de buikwand van de makreel open en verwijder de ingewanden. Reinig grondig de binnen- en buitenkant van de makreel onder koud stromend water en dep ze daarna goed droog. Maak 6 tot 8 sneden aan elke zijde van de makreel.
- Tot slot, snijd de knoflook en citroen in grove stukken.
Bereiding
- Bestrijk de huid van de makrelen royaal met olijfolie en breng op smaak met witte peper en fijn zeezout. Plaats de makrelen op de Half Perforated Grid en leg takjes tijm en rozemarijn, knoflook en citroen tussen de vissen.
- Vervolgens, leg de Perforated Grid op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Rooster de makrelen gedurende ongeveer 15 minuten, of totdat ze een kerntemperatuur van 65°C hebben bereikt, die je kunt controleren met een Instant Read Thermometer.
- Haal de makrelen uit de Big Green Egg en serveer met jouw favoriete garnituur of verwerk ze in een gerecht naar keuze. Smakelijk eten!