Home / Recept / Gerookte zeebaars met gestoomde groenten

Gerookte zeebaars met gestoomde groenten

Hoofdgerecht Vis
4 personen
230 ℃
30 min voorbereidingstijd
15 min bereidingstijd
Gerookte zeebaars met gestoomde groenten

Ingrediënten voor de zeebaars

  • 2 zeebaarzen à 500 g schoongemaakt
  • 2 citroenen
  • 8 takjes tijm
  • 12 takjes waterkers (garnering)

Ingrediënten voor de groenten

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • ½ courgette
  • 3 pomodori tomaten
  • 1 banaan sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 plakjes spek
  • 8 ronde sjalotjes
  • 100 g krieltjes
  • 150 g champignons
  • 4 takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • witte wijn

Voorbereiding

  • Verwarm de Big Green Egg met de Cast Iron Grid tot een temperatuur van 230°C.
  • Week de Grilling Plank volgens aanwijzing op de verpakking in koud water.
  • Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s.
  • Snijd de paprika’s, courgette en tomaten in grove stukken.
  • Pel de banaan sjalot en snijd in ringetjes.
  • Pel de knoflook en hak fijn.
  • Snijd het spek in reepjes.
  • Pel de ronde sjalotjes en schil de krieltjes en blancheer beide kort.
  • Snijd de citroenen in dunne plakjes.
  • Snijd de zeebaarzen aan 1 zijde circa 7 keer diagonaal in en vul om en om met een takje tijm en een plakje citroen.
  • Verdeel de gesneden en geblancheerde groenten, de resterende plakjes citroen, het spek, de champignons en de rozemarijn over twee grote stukken aluminiumfolie.
  • Besprenkel met olijfolie en witte wijn, breng op smaak met peper en zout en vouw de folie goed dicht.

Bereiding

  • Leg de zeebaarzen op de geweekte Grilling Plank, leg op het rooster van de Big Green Egg en sluit de deksel. Laat de vis 10 minuten roken.
  • Leg de groentepakketjes naast de Grilling Plank op het rooster en gaar met gesloten deksel 5-6 minuten.
  • Neem de Grilling Plank en de groentepakketjes uit de Big Green Egg.
  • Haal de huid voorzichtig van de gerookte zeebaars, maak de filets los en breng op smaak met peper en zout.
  • Open de groentepakketjes (pas hierbij op voor vrijkomend stoom) en verdeel de groenten over de borden.
  • Leg hier een zeebaarsfilet op en garneer met de waterkers.

Gebruikte Big green egg accessoires