Home / Recept / Gerookte zeebaars met gestoomde groenten
Gerookte zeebaars met gestoomde groenten
HoofdgerechtVis
4 personen 230 ℃
30 min voorbereidingstijd 15 min bereidingstijd
Ingrediënten voor de zeebaars
2 zeebaarzen à 500 g schoongemaakt
2 citroenen
8 takjes tijm
12 takjes waterkers (garnering)
Ingrediënten voor de groenten
1 rode paprika
1 gele paprika
½ courgette
3 pomodori tomaten
1 banaan sjalot
1 teentje knoflook
2 plakjes spek
8 ronde sjalotjes
100 g krieltjes
150 g champignons
4 takjes rozemarijn
olijfolie
witte wijn
Voorbereiding
Verwarm de Big Green Egg met de Cast Iron Grid tot een temperatuur van 230°C.
Week de Grilling Plank volgens aanwijzing op de verpakking in koud water.
Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s.
Snijd de paprika’s, courgette en tomaten in grove stukken.
Pel de banaan sjalot en snijd in ringetjes.
Pel de knoflook en hak fijn.
Snijd het spek in reepjes.
Pel de ronde sjalotjes en schil de krieltjes en blancheer beide kort.
Snijd de citroenen in dunne plakjes.
Snijd de zeebaarzen aan 1 zijde circa 7 keer diagonaal in en vul om en om met een takje tijm en een plakje citroen.
Verdeel de gesneden en geblancheerde groenten, de resterende plakjes citroen, het spek, de champignons en de rozemarijn over twee grote stukken aluminiumfolie.
Besprenkel met olijfolie en witte wijn, breng op smaak met peper en zout en vouw de folie goed dicht.
Bereiding
Leg de zeebaarzen op de geweekte Grilling Plank, leg op het rooster van de Big Green Egg en sluit de deksel. Laat de vis 10 minuten roken.
Leg de groentepakketjes naast de Grilling Plank op het rooster en gaar met gesloten deksel 5-6 minuten.
Neem de Grilling Plank en de groentepakketjes uit de Big Green Egg.
Haal de huid voorzichtig van de gerookte zeebaars, maak de filets los en breng op smaak met peper en zout.
Open de groentepakketjes (pas hierbij op voor vrijkomend stoom) en verdeel de groenten over de borden.
Leg hier een zeebaarsfilet op en garneer met de waterkers.