Home / Recept / Gerookte Cocquilles

Gerookte Cocquilles

Vis Voorgerecht

Heb jij wel eens coquilles in je Big Green Egg gerookt? Het rookhout zorgt voor een extra smaakdimensie, net als het poffen van de paprika. Toch is dit een simpel recept voor coquilles dat snel klaar is en dat je op een spectaculaire manier in de schelp serveert. Een heerlijk voorgerecht of hapje van de kamado.

4 personen
150°C
15 min. voorbereidingstijd
30 min. bereidingstijd
Gerookte Cocquilles

Coquilles

  • 4 coquilles in de schelp
  • 1 rode paprika
  • 4 bolletjes mini mozzarella
  • 4 rucolablaadjes

Dressing

  • 2 el olijfolie
  • 1 el (Tomasu) sojasaus
  • 1 tl rijstazijn
  • Fijngeraspte limoenschil, naar smaak

Voorbereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg met één aanmaakblokje aan en breng, met de Stainless Steel Grid, naar een temperatuur van 150 °C.
  • Steek intussen de coquilles open en verwijder de platte schelphelften. Zorg ervoor dat de coquilles in de bolle schelphelften vast blijven zitten en verwijder de ingewanden rondom de coquilles. Was de coquilles in de schelp onder de koude kraan en leg de coquilles op een schone theedoek of keukenpapier om te laten drogen.

Bereiding

  • Leg de paprika op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Laat de paprika ca. 15 minuten poffen tot de schil geblakerd is; keer de paprika tijdens het poffen af en toe.
  • Haal de paprika uit de EGG en laat deze in een dichte plastic zak afkoelen. Leg naast elke coquille in de schelp een bolletje mini mozzarella en bestrooi met peper. Til het rooster uit de EGG, strooi een handje appel Wood Chips op de gloeiende houtskool en plaats de convEGGtor. Leg het rooster terug en leg hier de coquilleschelpen op. Sluit de deksel van de EGG en breng de temperatuur naar 130 °C. Door het plaatsen van de convEGGtor zal deze al dalen. Laat de coquilles 7-8 minuten roken tot ze een kerntemperatuur van 62 °C hebben; deze kun je meten met de Instant Read Thermometer.
  • Verwijder intussen het vel, de steel en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in brede repen. Bestrooi ze met peper en zout. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • Haal de coquilleschelpen uit de Big Green Egg en leg op elke coquille een reep gepofte paprika. Besprenkel met de dressing en garneer met de rucola.

Gebruikte Big green egg accessoires