Ingrediënten
- 400 g tempeh
- 1 el kerriepoeder
- 6 el zonnebloemolie
- 2-3 el ketjap manis
- zeezout (naar smaak toevoegen)
Voorbereiding
- Plaats de convEGGtor, het rooster en de half moon gietijzeren Plancha (met de gladde kant naar boven) in de Big Green Egg
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm tot een temperatuur van 200 °C.
- Snijd intussen de tempeh in 8 plakken van ongeveer 1 cm dik.
- Bestrooi ze aan beide kanten met de kerriepoeder en zeezout naar smaak.
Bereiding
- Verwarm de zonnebloemolie op de bakplaat.
- Leg de plakken tempeh erop en sluit de deksel van de Big Green Egg.
- Bak de tempeh ca. 6 minuten.
- Keer de plakken tempeh om en bak ze nogmaals 6 minuten.
- Haal de tempeh uit de Big Green Egg.
- Besprenkel met ketjap naar smaak en eventueel extra zeezout.