Skip to content
Ingrediënten
- 500 g tomaten
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 1 banaansjalot
- 2 teentjes knoflook
- 1 komkommer
- 1 bosje basilicum
- 100 ml rodewijnazijn
- 200 ml olijfolie
Voorbereiding
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de Cast Iron Grid, tot een temperatuur van 220 °C.
- Halveer intussen de tomaten.
- Snijd de paprika’s in de lengte in vieren en verwijder de stelen en de zaadlijsten.
- Pel en halveer de banaansjalot.
- Leg de gesneden groenten op het rooster en sluit de deksel van de Big Green Egg.
- Gril de groenten in totaal ongeveer 6 minuten. Keer ze steeds na 1,5 minuut en sluit na elke handeling de deksel van de Big Green Egg.
- Haal de groenten uit de Big Green Egg en laat ze iets afkoelen.
- Pel en halveer intussen de knoflook.
- Was de komkommer en snijd deze in grove stukken.
- Pluk de blaadjes van de basilicum en houd wat kleine blaadjes apart voor de garnering van de gazpacho.
Bereiding
- Snijd de gegrilde groenten in grove stukken en maal ze met de knoflook, komkommer, basilicum en rodewijnazijn in een blender glad.
- Laat de blender langzaam draaien en schenk in een dun straaltje de olijfolie erbij.
- Breng de gazpacho op smaak met peper en zout en laat afkoelen in de koelkast.
- Giet de gazpacho in een kom of bord.
- Garneer met de overgebleven blaadjes basilicum.
- Serveer de gazpacho koud.
Gebruikte Big green egg accessoires