Skip to contentIngrediënten voor de spiesjes
- 24 rauwe, gepelde garnalen (maat 16/20)
- 1 el olijfolie
- 1 tl zwart sesamzaad
Ingrediënten antiboise
- 4 tomaten
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosuitje
- 100 ml olijfolie
- 2 el rijstazijn
- 1 tl chilivlokken
- 1 el kleine zilveruitjes
Ingrediënten toast
- 8 dikke sneetjes brood
- 1 el olijfolie
Voorbereiding
- Halveer de garnalen en controleer of het darmkanaal is verwijderd; doe dit indien nodig alsnog.
- Rijg de garnaalhelften aan 8 spiesjes en leg ze minstens 30 minuten in de koelkast.
- Breng intussen voor de antiboise een pan met water aan de kook en zet een kom met koud water klaar.
- Kruis de tomaten in, dompel ze ca. 10 seconden in het kokende water en koel terug in het koude water.
- Verwijder het velletje en halveer de tomaten. Schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in grove stukken.
- Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
- Snijd het bosuitje in ringetjes.
Bereiding
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de conveggtor en het rooster, tot 200 °C.
- Zet terwijl de temperatuur van de Big Green Egg oploopt de Green Dutch Oven (rond) alvast op het rooster om te verwarmen.
- Verwarm voor de antiboise de olijfolie in de Dutch oven.
- Voeg het sjalotje en de teentjes knoflook toe en bak tot de sjalot glazig is.
- rRoer af en toe door en sluit na elke handeling de deksel van de Big Green Egg.
- Meng de rijstazijn en de chilivlokken erdoor en voeg tenslotte de tomaat toe.
- Haal de pan nu direct uit de Big Green Egg.
- Verwijder het rooster en de conveggtor en plaats de Cast Iron Satay Grill in de Big Green Egg.
- Breng deze naar een temperatuur van 180-200 °C; verwarm de Cast Iron Satay Grill 15 minuten voor.
- Laat intussen voor de antiboise de zilveruitjes uitlekken en meng ze met de bosui door het tomatenmengsel.
- Breng de antiboise op smaak met peper en zout.
- Pers voor de toast de knoflook, meng met de olijfolie en bestrijk de sneetjes brood met de knoflookolie.
- Dep de garnalenspiesjes met keukenpapier droog.
- Bestrijk de garnalen en de Cast Iron Satay Grill met de olijfolie.
- Leg de spiesjes op de grill en gril ze ca. 4 minuten; draai ze na ongeveer 2 minuten om.
- Sluit na elke handeling de deksel van de Big Green Egg.
- Haal de spiesjes uit de Big Green Egg.
- Leg de sneetjes brood op de Cast Iron Satay Grill en rooster ca. 20 seconden aan beide kanten.
- Schep op elk sneetje toast wat antiboise.
- Leg er een garnalenspiesje op en bestrooi met het sesamzaad.
Gebruikte Big green egg accessoires