Couscous met gepofte groenten
Hoofdgerecht
Vegetarisch
In januari vinden wij het altijd heerlijk om te starten met gezonde gerechten. We hebben gekozen voor een recept met couscous. Er zijn verschillende soorten couscous en wij gebruiken parelcouscous. Om de couscoussalade helemaal af te maken en de Big Green Egg flavour te geven, gaan we groentes poffen en deze door de salade mengen. De gepofte groentes geven een heerlijke smaak aan de salade. Je kunt de salade zowel voor de lunch als het diner serveren.

Couscoussalade
- 2 paarse wortels
- 2 gele wortels
- 2 pastinaken
- 1 venkel
- 150 g gezouten boter
- 400 g parelcouscous
- ½ bosje platte peterselie
- 4 el olijfolie
Voorbereiding
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de convEGGtor, het rooster de gietijzeren plancha, tot een temperatuur van 160 °C.
- Was intussen de groenten en dep ze droog.
Bereiding
- Smelt de boter op de bakplaat. Leg de groenten erop en sluit de deksel van de EGG. Pof de groenten ca. 75 minuten en keer ze ieder kwartier. Kook intussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pluk de blaadjes van de peterselie en hak ze fijn.
- Giet de parelcouscous af en meng de olijfolie erdoor. Controleer of de groenten gaar zijn. Beetgaar is voldoende voor de gepofte groenten.
- Snijd de groenten vervolgens in stukjes en meng ze door de parelcouscous. Bestrooi het met de fijngehakte peterselie.