Skip to contentIngrediënten
- 1.000 g volle melk
- 180 g kristalsuiker
- 120 g aardappelzetmeel
- 100 g ei
- 20 g eidooier
- 5 g gemengde specerijen zoals 5 spices of speculaaskruiden
- boter, om in te vetten
Voorbereiding
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de convEGGtor en het rvs rooster, tot 190 °C.
- Vet een flanvorm met een doorsnede van circa 30 centimeter in met boter.
Bereiding
- Breng de melk en de kristalsuiker in een pan op het fornuis aan de kook.
- Roer het aardappelzetmeel, het ei, de eidooier en de specerijen in een mengkom door elkaar.
- Voeg een scheut van de hete melk aan het eimengsel toe en roer goed door.
- Roer dit mengsel weer door de hete melk en breng al roerend aan de kook.
- Verdeel het mengsel over de ingevette vorm.
- Plaats de vorm op het rooster van de Big Green Egg en sluit de deksel.
- Bak de flan in circa 30 minuten goudbruin en gaar en neem met de EGGmitt (handschoen) uit de Big Green Egg.
Gebruikte Big green egg accessoires