Home / Recept / Beefrolletjes gevuld met gemarineerde bosui

Beefrolletjes gevuld met gemarineerde bosui

Bijgerecht Hoofdgerecht Vlees
4 personen
220 ℃
15 min voorbereidingstijd
6 min bereidingstijd
Beefrolletjes gevuld met gemarineerde bosui

Ingrediënten

  • 500 g entrecotes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el zoete chilisaus + extra om erbij te serveren
  • 4 el ketjap asin
  • 4 el rijstwijn (mirin of saké)
  • 4 el sesamolie
  • 8 bosuitjes

Voorbereiding

  • Plaats het gietijzeren rooster in de Big Green Egg.
  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm deze tot 220 °C.
  • Snijd intussen de entrecote in 8 plakken van ongeveer 3 millimeter dik.
  • Pel de knoflook en hak deze fijn.
  • Meng de gehakte knoflook in een schaaltje met de chilisaus, de ketjap, de rijstwijn en de sesamolie tot een marinade.
  • Snijd de bosuitjes in lange ovale ringen.
  • Schep deze door de knoflookmarinade.
  • Leg een plakje entrecote in de lengte op het werkblad.
  • Schep aan de onderkant van het plakje een royale eetlepel van de gemarineerde bosui en rol het plakje op.
  • Steek het rolletje met een cocktailprikker vast en herhaal met de overige plakjes entrecote en de gemarineerde bosui.

Bereiding

  • Leg de rolletjes op het rooster van de Big Green Egg.
  • Sluit de deksel en gril ze 3 minuten.
  • Keer de rolletjes en gril ze nogmaals ongeveer 3 minuten voor een rood tot rood/medium garing van het vlees.
  • Haal de rolletjes uit de EGG en serveer direct.