Skip to contentIngrediënten
- 500 g entrecotes
- 2 teentjes knoflook
- 4 el zoete chilisaus + extra om erbij te serveren
- 4 el ketjap asin
- 4 el rijstwijn (mirin of saké)
- 4 el sesamolie
- 8 bosuitjes
Voorbereiding
- Plaats het gietijzeren rooster in de Big Green Egg.
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm deze tot 220 °C.
- Snijd intussen de entrecote in 8 plakken van ongeveer 3 millimeter dik.
- Pel de knoflook en hak deze fijn.
- Meng de gehakte knoflook in een schaaltje met de chilisaus, de ketjap, de rijstwijn en de sesamolie tot een marinade.
- Snijd de bosuitjes in lange ovale ringen.
- Schep deze door de knoflookmarinade.
- Leg een plakje entrecote in de lengte op het werkblad.
- Schep aan de onderkant van het plakje een royale eetlepel van de gemarineerde bosui en rol het plakje op.
- Steek het rolletje met een cocktailprikker vast en herhaal met de overige plakjes entrecote en de gemarineerde bosui.
Bereiding
- Leg de rolletjes op het rooster van de Big Green Egg.
- Sluit de deksel en gril ze 3 minuten.
- Keer de rolletjes en gril ze nogmaals ongeveer 3 minuten voor een rood tot rood/medium garing van het vlees.
- Haal de rolletjes uit de EGG en serveer direct.
Gebruikte Big green egg accessoires