Home / Recept / Bananenbrood

Bananenbrood

Nagerecht Patisserie
10 personen
180 ℃
20 min voorbereidingstijd
150 bereidingstijd
Bananenbrood

Ingrediënten

  • 250 g tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 mespunt zout
  • 300 g bananen
  • 100 g ongezouten roomboter of margarine
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 2 middelgrote eieren
  • 125 ml crème fraîche

Voorbereiding

  • Plaats de convEGGtor in de Big Green Egg.
  • Verwarm de Big Green Egg tot 180 °C.
  • Vet de cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
  • Zeef in een grote kom de tarwebloem, bakpoeder, kaneel en het zout.
  • Meng in ongeveer 20 sec. de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine tot een bijna glad mengsel.
  • Laat de keukenmachine draaien en voeg één voor één de eieren en de crème fraîche aan het mengsel toe.
  • Schep het botermengsel door het bloemmengsel.

Bereiding

  • Pel en prak de banaan.
  • Schep de bananenpuree door het beslag.
  • Verdeel over de cakevorm.
  • Bak de cake in ca. 1 uur goudbruin en gaar.
  • Controleer eventueel na 50 min. op gaarheid met een satéprikker.
  • Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
  • Laat de cake nu eerst 30 min. afkoelen.
  • Neem de cake uit de vorm en laat deze 1 uur verder afkoelen.

Gebruikte Big green egg accessoires