Skip to contentIngrediënten
- 2 kg mosselen
- 3 uien
- 6 teentjes knoflook
- 3 cm gemberwortel
- 1 rode peper
- 4 el zonnebloemolie
Ingrediënten
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl gemalen kurkuma
- 1 tl gemalen kardemom
- 400 ml kokosroom
- ambachtelijk witbrood om mee te serveren
Voorbereiding
- Zet de Dutch oven alvast klaar voor gebruik
- Spoel intussen de mosselen onder koud stromend water.
- Gooi open of gebroken exemplaren weg.
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm deze met het rooster en daarop de Dutch Oven, tot 180 °C.
- Pel intussen de uien en de knoflook en snijd deze fijn.
- Schil de gemberwortel en snijd fijn.
- Verwijder het steeltje van de rode peper en snijd fijn.
Bereiding
- Verwarm de zonnebloemolie in de Dutch Oven.
- Voeg de gesneden ingrediënten, de kerriepoeder, kurkuma en kardemon toe.
- Sluit de deksel van de Big Green Egg en bak enkele minuten tot de uien glazig zijn. Roer tijdens het bakken af en toe door.
- Voeg de mosselen toe, schep om.
- Voeg vervolgens de kokosroom toe.
- Sluit de deksel van de Big Green Egg en laat de mosselen ca. 5 minuten garen, schep ze regelmatig om.
- Controleer of de mosselen open staan en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de mosselen met het brood.
Gebruikte Big green egg accessoires