Home / Recept / Appel-pecan muffins

Appel-pecan muffins

Nagerecht Patisserie
6 personen
175 ℃
30 min voorbereidingstijd
30 min bereidingstijd
Appel-pecan muffins

Ingrediënten

  • 100 gram Pecan noten
  • 1 pak muffin mix (300 gram)
  • 3 eieren
  • 125 gram roomboter of margarine
  • 30 gram kaneelpoeder
  • 1 pot appelcompote met stukjes appel
  • 1 pak muffin vormpjes

Voorbereiding

  • Plaats de convEGGtor en het rooster in de Big Green Egg.
  • Verwarm de Big Green Egg tot 175°C.
  • Hak de pecannoten in grove stukjes.
  • Snijd de boter in blokjes en doe ze samen met de eieren in een mengkom.
  • Voeg het muffinbeslag toe en kneed tot een stevig en samenhangend deeg.
  • Schep de stukjes pecannoten, kaneel en helft van de appelcompote voorzichtig door het beslag.
  • Verdeel het beslag over 12 muffin vormpjes (uit pak).

Bereiding

  • Bak de muffins in ca. 25 minuten gaar.
  • Laat de muffins nu eerst afkoelen.
  • Serveer de muffins op een schaal met de rest van de appelcompote.

Gebruikte Big green egg accessoires